• Persea americana - Avocado plant

  De avocado (Persea americana) is een boom uit Centraal-Amerika. Hij is bekend om zijn gelijknamige voor consumptie geschikte vrucht die ook wel advocaatpeer of (als hij eetrijp is) "Solange" genoemd wordt. De naam avocado komt van het Nahuatl-woord ahuacatl, dat overigens ook 'teelbal' betekent.

  De plant moet steeds warm staan en heeft behoefte aan een hoge luchtvochtigheid, anders worden de bladranden bruin.

  De avocado kan als kamerplant gehouden worden.

  USDA Zone 9a: to -6.6 °C (20 °F)

  Rond de 10 cm hoog voor 3,50 Euro

  Planten rond de 20 cm hoog 7,00 Euro

  Planten 45 tot 50 cm hoog voor 10,00 Euro per stuk
  Deze maat kan alleen afgehaald worden

 • Annona cherimola - Cherimoya

  De cherimoya (Annona cherimola) is een tropische plant van de Annonaceae en komt oorspronkelijk voor in de hoogland valleien van de Andes in Peru, Ecuador, Colombia en Bolivia tussen 1000 en 2000 meter hoogte. Het is een in droge tijden bladverliezende struik of kleine boom, die 9 meter hoog kan worden.
  maar bij ons kan de soort gehouden worden als kuipplant zodat deze een stuk kleiner blijft. In droogteperiodes verliest de boom zijn blad.
  Als de temperaturen richting de 5 graden Celsius zakken, kunt u de plant naar binnen halen. 's Zomers kunt u de plant op een beschutte, zonnige plek zetten.

  De bladeren zijn alternerend, enkelvoudig, langwerpig en zijn 7 - 15 cm lang en 6 -1 0 cm breed. De plant werpt meerdere malen per jaar zijn bladeren af waaronder in de lente. De bloemen groeien in kleine clusters, en zijn 2 - 3 cm breed, met zes bloemblaadjes en zijn geel-bruin van kleur met vaak paarse puntjes in de basis.

  De verzamelvruchten zijn ovaal, vaak lichtelijk langwerping en hartvormig, 10 - 20 cm lang en met een diameter van 7 - 10 cm, met een leerachtige, gladde groene schil. Het vruchtvlees is wit met vele zwarte pitten en zeer zoet.

  U kunt vanaf augustus/september de eerste vruchten oogsten.
  Overwintering op een koele lichte plaats tussen +5ºc en +10ºc graden.

  Winterhardheid zone 10b (+1ºc).