• Acacia dealbata

  Acacia dealbata is inheems in Australie en op grote schaal geïntroduceerd in de Middellandse Zee, warm gematigd, en hoogland tropische landschappen.

  Het is een snelgroeiende groenblijvende boom of struik die tot 30 m hoog kan worden.

  Winterhard tot minimaal -6

 • Acacia boormanii, Snowy River Wattle

  De Acacia boormanii is een struik voorkomend in het Snowy River nationaal park in het zuidoosten van Australie.

  Winterhardheid -15

 • Callistemon citrinus - Rode lampenpoetser

  De rode lampenpoetser (Callistemon citrinus) is een plant uit de mirtefamilie (Myrtaceae).
  Het is een struik of tot 12 m hoge boom met deels opgerichte takken en deels overhangende takken. De bladeren zijn afwisselend geplaatst, smal, tot 10 cm lang en stijf. Als de bladeren tegen het licht worden gehouden zijn doorschijnende puntjes zichtbaar. Als de bladeren gekneusd worden, geven ze een citroenachtige geur af, vandaar de soortaanduiding citrinus.
  De bloemen groeien in rijkbloemige, dichte, tot 12 cm lange, cilindrische, borstelvormige, eindstandige bloeiwijzen. De solitaire bloemen zijn klein en hebben vijf onopvallende kelk- en kroonbladeren. Ze hebben talrijke rode meeldraden met gele helmknoppen en een stijl met een ringvormige, geelgroene honingklier.
  De vruchten zijn urnvormig, tot 1 cm groot, verhout en bekroond met de kelk.
  De rode lampenpoetser komt van nature voor in Australië, waar de soort groeit in droge struwelen. De plant is aangepast aan periodiek afbranden. De vluchtige olie uit de bladeren komt bijna explosief tot ontbranding en neemt zuurstof voor de vlammen weg om de plant te beschermen tegen het vuur. De vruchten gaan vaak pas na brand open, als de omstandigheden voor ontkieming van de zaden ideaal zijn. Er is dan weinig concurrentie voor de jonge plantjes en het duurt weer een tijd voor het vuur terugkeert.
  De rode lampenpoetser wordt als sierstruik veel in tuinen aangeplant, van de tropen tot in de gematigde streken met zachte winters

  USDA zone 8 tot 10

  Deze planten zijn 1 jaar oud

  33 tot 40 cm hoog voor 12,00 euro

 • Eucalyptus nicholii

  Deze Eucalyptus is inheems in New South Wales in het zuid-oosten van Australie. Het is een matig snelle groeier die uitgroeit tot een volle boom met fijne smalle blaadjes. Is goed in een kuip te houden.
  In de volle grond vorstbestendig tot ± - 18 °C.

  USDA zone 7b -18 tot -12

 • Eucalyptus citriodora

  Dit soort heeft de sterkste citroengeur van alle Eucalyptussen. Het blad wordt ook als smaakmaker meegekookt, of in potpourri’s. ‘s Winters vorstvrij of als kamerplant overwinteren.

  35 cm hoog 15,00 euro per stuk

  45 cm hoog 20,00 euro

 • Sophora tomentosa - Necklace Pod

  Sophora tomentosa - Necklace Pod is een struik / kleine boom die groeit in tropisch warme landen langs de kust.
  De plant komt voor in Midden en Zuid-Amerika, tropisch Azie, Australie, Tasmanie en Nieuw-Zeeland.

  De plant biedt voedsel en onderdak voor wilde dieren. Is een nectar fabriek voor kolibries en vlinders. De bloemen trekken ook grasmussen en bijen aan.

  De plant kan goed tegen zoute grond en de zoute zeelucht.

  Standplaats: Zon

  De zaden zijn giftig!
  De plant bloeit het hele jaar vanaf dat de plant 3 jaar oud is.

  De plant is niet winterhard, maar zou kunnen overleven tot -3 graden maar dan moet het overdag wel weer ruim boven 0 zijn

  10 cm 6,00 Euro