• Aloe Vera Barbadensis

  Aloe vera komt oorspronkelijk waarschijnlijk uit het Arabisch Schiereiland

  Deze soort is eetbaar en te gebruiken voor de huid.
  De plant heeft het uiterlijk van een vetplant en is voorzien van stijve, speer vormige bladeren met een scherpe punt en stekelige randen. De kleur van de bladeren varieert van grijs tot heldergroen. In het voorjaar staat de Aloë Vera in bloei. Het sap van de bladeren is een doorzichtige, geleiachtige vloeistof.

  Deze soort is niet winterhard

  1 jaar oude plant 4,50 Euro

 • Albizia Julibrissin 'rosea' - perzische slaapboom

  Albizia behoort tot de familie van de Fabaceae, subfamilie Mimosaceae.
  De boom is inheems in het zuidwesten en oosten van Azië.
  Bij de Chinezen is deze boom bekend als ‘boom van collectief geluk. De bloemen en bast zijn al heel lang bekend als antidepressivum. De slaapboom is een snelgroeiende, bladverliezende loofboom of grote struik die in juli/augustus met grote lichtroze bloembundels bloeit. Hij heeft een beschutte, warme plek nodig.

  Winterhard: -12 tot -24 graden

 • Albizia kalkora

  De Albizia kalkora is een inheemse boom in India en Zuid-West China

  Het is een weinig voorkomende soort die op een beschutte, zonnige plek goed winterhard is. Het is een snelle groeier die bloeit in mei en juni. Net als de andere slaapbomen sluit ook de Kalkora mimosa haar bladeren in de avond en worden ze 's ochtends weer geopend.
  De bloem kleur is wit.
  Een bijzondere aanwinst voor de tuin!

  USDA Zone 8b: to -9.4 °C
  USDA Zone 7a: to -17.7 °C

 • Albizia coreana

  Albizia coreana is afkomstig uit Zuid-Korea.
  Vergeleken met A.julibrissin groeit deze meer rechtop en is de kroon smaller, groeit sneller. Blijft langer groen in het najaar.
  Maar ook de bast van de stam is verschillend, bladeren zijn groter en smaller, roomwitte/gele geurende bloemen zijn ronder, strakker en meer gevuld.
  De bloei is vroeger dan bij A.julibrissin maar men heeft wel een 5 jaar geduld nodig alvorens men de eerste bloemen ziet verschijnen.

  Albizia coreana is winterhard tot -20°C!

 • Moringa oleifera

  Moringa oleifera is een boom uit de familie Moringaceae.
  De plant komt van oorsprong voor in de heuvels aan de zuidelijke kant van de Himalaya in Noordwest-India

  Moringa oleifera staat ook wel bekend als de 'wonderboom' vanwege de hoge voedingswaarde en medicinale eigenschappen van de bladeren en vruchten van de boom, maar heeft niet echt een officiële Nederlandse naam.

  De zaden van Moringa oleifera kunnen worden gebruikt om water te zuiveren, daar ze in staat zijn tot 98 procent van onzuiverheden en micro-organismen uit water te halen.

  Moringa oleifera groeit het beste op droge zandgrond. De boom is goed bestand tegen droogte en groeit relatief snel.

  De Moringa oleifera is uitermate geschikt als potplant en gedijd zowel in de kamer als ook in de tuin of op het balkon. De enige voorwaarde: de temperaturen mogen niet lager zijn dan 15 °C liggen idealiter tussen 22 °C en 45 °C.

  Niet op voorraad